Aandachtspunten bij de keuze voor een type draagmiddel?
Bij de keuze voor een draagmiddel is het van belang om na te gaan hoe vaak uw ID-card op een gemiddelde werkdag wordt gebruikt. Zo is het ook relevant om stil te staan bij de verschillende toepassingsmogelijkheden van uw ID-card en de wijze waarop uw ID-card wordt gebruikt.
  • Volstaat een beschermfunctie van uw kaarthouder of dient uw kaarthouder ook een draagfunctie te hebben, zodat deze aan uw kleding kan worden bevestigd?
  • Aan wat voor soort kleding dient uw kaarthouder te kunnen worden bevestigd?
  • Is het binnen uw organisatie wenselijk of zelfs protocol dat uw kaart zichtbaar wordt gedragen?
  • Zijn er specifieke hygiëne- of veiligheidsaspecten waarmee rekening dient te worden gehouden?
  • Dient uw kaarthouder meerdere kaarten te kunnen dragen en beschermen of gaat het slechts om een enkele kaart?
  • Is het belangrijk voor uw organisatie dat uw kaarthouder afgesloten kan worden met een sleutel, zodat uw kaart niet uit de houder kan worden gehaald?
  • Is er een gevaar voor ongewenst skimmen van uw kaart en wenst u hiervoor een bescherming in uw kaarthouder?
  • Hoe is de lay-out van uw kaart opgemaakt? Geeft u de voorkeur aan een horizontale of een verticale kaarthouder?
Dit kunnen enkele vragen zijn om tot een goed inzicht te komen van het eisen- en wensenpakket. Voor iedere werksituatie kan een geheel andere kaarthouder gewenst zijn.
Vanuit hygiënisch oogpunt kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een kaarthouder in de vorm van een armband en zo kan er vanuit de visie van zichtbare identificatie worden gekozen voor een kaarthouder met clip of lanyard. Vanuit het perspectief van gebruiksgemak kan men bijvoorbeeld een voorkeur hebben voor een kaarthouder met jojo die aan een broeksriem of lus kan worden bevestigd.
Kortom, voor iedere wens is een oplossing denkbaar, waaraan wij graag gehoor geven.
Indien gewenst, komt één van onze adviseurs naar u toe en kan er in een persoonlijk gesprek worden gezocht naar de ideale oplossing voor uw organisatie.