De grondslag van de zakelijke dienstverlening van Vandenberg-ID ligt in 1986 toen Theo van den Berg de opdracht van Philips kreeg om alle, destijds 67.000, medewerkers te fotograferen. Deze foto’s werden gebruikt voor de nieuwe company card op creditcard formaat.
Philips had er destijds voor gekozen om de kaarten in eigen beheer te produceren.
De problemen die hierbij werden veroorzaakt, brachten Theo van den Berg op het idee om een servicebureau op te zetten die het produceren van plastic kaarten ten behoeve van bedrijven en instellingen kon uitvoeren. Het verwerken van plastic kaarten was in die tijd een zeer bewerkelijk en technisch proces waarbij hoge investeringen waren vereist.
Kortom, bedrijven en instellingen zaten er niet op te wachten om de kaarten in eigen beheer te produceren. Een servicebureau dat deze diensten kon verlenen, bleek een gat in de markt en nadat de company card bij Philips succesvol was gerealiseerd, volgden er dan ook vele andere bedrijven die de productie van kaarten aan ons uitbesteedden.
In 1992 was Vandenberg-ID één van de eerste bedrijven in Nederland die kaarten met gebruikmaking, van thermische printersystemen, konden voorzien van een opdruk. Omdat wij ervan overtuigd waren dat deze techniek toekomstmogelijkheden had, zijn wij hierin continu blijven investeren. Tegenwoordig is de passenfabriek van Vandenberg-ID voorzien van meest geavanceerde retransfer printsystemen.
Toepassingsgebieden van systeemkaarten lagen en liggen nog steeds voornamelijk bij toegangscontrole- en tijdregistratiesystemen. Hiervoor heeft Vandenberg-ID een uitgebreid netwerk van leveranciers van de meest uiteenlopende systemen, waarmee nauw wordt samengewerkt. De productie van kaarten wordt door onze samenwerkingspartners veelal aan Vandenberg-ID uitbesteed.
Het machinepark is bij Vandenberg-ID altijd state of the art geweest en wij zullen alles in het werk stellen om dat ook voor de toekomst zo te houden.
Naast uitstekende printers en overige techniek, is ook een gestructureerd  bedrijfsproces van enorm belang om op grote schaal kaarten te printen. Deze processen zijn bij Vandenberg-ID vastgelegd in procedures waarvoor Kema in 1998 ons het ISO 9002 certificaat heeft verleend. In 2008 is dit omgezet naar het ISO 9001:2008 certificaat en inmiddels heeft Vandenberg-ID ook de transitie gemaakt naar ISO 9001:2015.
Door de jaren heen hebben wij ons tevens ontwikkeld op het gebied van kaarthouders- en accessoires en kunnen er honderden verschillende soorten worden aangeboden. Eveneens kunnen kaarthouders voor bepaalde toepassingen op maat worden gemaakt.
Vanzelfsprekend is ook het fotograferen van personen ten behoeve van ID-cards een belangrijke prestatie die Vandenberg-ID haar klanten kan aanbieden. Hiervoor staat een team van meer dan 25 fotografen dagelijks voor u klaar.
In 2016 vierde Vandenberg-ID haar 35 jarige bestaan.